batterij ovens 3000_c

Nieuwe generatie voor 3000 °C

 

Batterijen en accu's zijn in de laatste jaren op grond van hun verbeterd prestatievermogen steeds belangrijker geworden en hebben intrek gehouden in nieuwe toepassingsvelden. Actuele en toekomstige batterijtechnologieën stellen daarbij hoge eisen aan de toepaste materialen en de reinheid daarvan.

Een van deze actuele maatregelen voor de prestatieverbetering is de vermindering van kristaldefecten in hoogzuiver grafiet. Hiervoor wordt grafiet onder uitsluiting van zuurstof bij hoge temperaturen getemperd. In dit proces neemt de geordende hexagonale roosterstructuur toe naarmate de temperatuur stijgt – de graad van grafitisering stijgt.

Nabertherm heeft deze trend opgepakt met de herziening van haar 3000 °C-ovenserie. Door de verhoging van het verwarmingsvermogen en de verbetering van de isolatieopbouw kon de verwarmingssnelheid verhoogd en de standtijd verlengd worden. De beide grafietverwarmde koude-wand-retortovens uit de serie SVHT .../30-GR bieden een nuttige ruimte van 2 resp. 9 liter en zijn daarmee zowel geschikt voor F&E als voor de productie van kleine hoeveelheden.

Meer informatie vindt u in onze catalogus Laboratorium.

Ga naar boven